Familiereunie

Meyjes familiebijeenkomst in Amsterdam op 18 oktober 2014

Op zaterdag 18 oktober 2014 organiseerde de Stichting “Het Meyjes Fonds” wederom een familiereünie. Na de zeer succesvolle reünie in 2012 in dierenpark Amersfoort met bijna 100 aanwezige familieleden, werd nu onze hoofdstad Amsterdam opgezocht. De familie reünie werd gehouden op een zeer bijzondere locatie midden in de hoofdstad: de Koninklijke Industrieele Groote Club (KIGC).
Deze locatie is normaliter niet voor het publiek open, maar voor ons had het bestuur van de Club een uitzondering gemaakt. Het Gebouw ‘Industria’, waar de KIGC in zetelt, dateert van 1916.
Tijdens de reünie was er alle gelegenheid om meer te weten te komen over de bijzondere geschiedenis van de KIGC en het pand ‘Industria’.
Gezien het feit dat de locatie in het centrum van de stad ligt, schuin tegenover het Koninklijk Paleis op de Dam en in de  buurt van het Amsterdam Museum, waren er diverse mogelijkheden om in de middag een cultureel uitstapje te maken. Voor geïnteresseerde familieleden werd in de middag een rondleiding door het Koninklijk Paleis georganiseerd. Velen maakten daar gebruik van.
Tijdens deze reünie waren ruim negentig familieleden aanwezig.2014

Klik op de afbeelding voor foto's reunie 2014


Geslaagde Meyjes familiebijeenkomst op 14 oktober 2012

Meer dan 100 familieleden
Voor de jaarlijkse Meyjes familiebijeenkomst was dit jaar voor Dierenpark Amersfoort als locatie gekozen. Met maar liefst meer dan 100 familieleden was het niet alleen een volle zaal maar vooral heel gezellig. Vele gezinnen kwamen elkaar ook weer eens tegen. Zo door het jaar heen gebeurt dat immers niet zoveel. Na de ontvangst met een echt Meyjes taartje en koffie of thee, gingen velen de meer dan honderd dieren in het park bekijken. Vooral bij de olifanten was de belangstelling groot in verband met een komende geboorte van een baby-olifant. Het prachtige weer deed de stemming alleen maar goed.
Na de smakelijke lunch met de onvermijdbare soep en kroket, was er weer volop gelegenheid van al die verschillende diersoorten te genieten. Een kijkje nemen in het Dinobos met meer dan 60 verschillende dinosauriërs of een ritje maken in de mini-trein stond bij velen op het verlanglijstje.

Ondertussen was er ook gelegenheid om nu eens goed uit te zoeken hoe de Meyjes familie in elkaar steekt. Dankzij het vele werk van Mieke Meyjes, die de Meyjes genealogie bijhoudt, was er via de PC presentatie of via de lijsten wel achter te komen hoe de Meyjes stamboom er uit ziet en welke gegevens van iedereen zijn opgeslagen. Na een borrel of frisdrankje ging rond vijf uur iedereen weer naar huis. Conclusie ? Een heel gezellige familiedag, die volgend jaar zeker weer een vervolg krijgt.
2012

Klik op de afbeelding voor foto's reunie 2012


Op zondag 2 oktober 2011 heeft de Stichting het Meyjes Fonds wij een familiereünie georganiseerd in
" Het Scheepvaartmuseum te Amsterdam"

Het Scheepvaartmuseum is compleet gerenoveerd en werd op zondag 2 oktober heropend. Meyjes familieleden konden daar bij zijn! Gezien het feit, dat in de collectie van het Scheepvaart-museum enkele scheepsmodellen van Jeremias Meyjes (geboren 1794) zijn opgenomen en dat Jeremias Meyjes Sr. en later zijn zoon Jeremias Jr. in de directe omgeving van het museum scheepswerven hadden en ook woonden, maakt het museum tot een historische locatie om een Meyjes reünie te organiseren.

Het programma zag er als volgt uit:
Vanaf 11.00 uur was iedereen van harte welkom. De koffie, thee of een drankje met een taartje stonden klaar. Er was vervolgens volop de gelegenheid om met familieleden bij te praten. Tussen 12.30 en 14.00 uur werd een aperitief geschonken en kon iedereen genieten van een koffietafel. Voor en na de lunch was er alle gelegenheid om een bezoek te brengen aan het museum en de schepen aan de steigers, waaronder het VOC schip Amsterdam. Rond de klok van 5 uur ging iedereen weer richting huis. Uiteindelijk bleken ruim 100 familieleden van deze uitnodiging voor de familie reunie gemaakt te hebben.

2011

Klik op de afbeelding voor foto's reunie 2011


Familie reünie op zondag 12 oktober 2008 een groot succes !

Mede dankzij het fantastisch mooie weer hebben zo'n 90 familie leden deelgenomen aan deze reŁnie in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem,

Vanaf 11.00 uur arriveerden de eerste familieleden in de zaal "Paard van Marken" naast de Kasteelboerderij.
Met een kopje koffie plus een heerlijk gebakje werd iedereen welkom geheten. Terwijl iedereen met elkaar weer kennis maakte, hadden de kinderen volop de mogelijkheid om creatief bezig te zijn met de diverse kleurboeken.

Daarna gingen de meesten voor een bezoek aan het park in. Genietend van de alle bijzondere gebouwen in het museum. Ritje met de tram door het park of "shoppen" in de Zaanse Schans. Anderen bleven in de zaal om lekker bij te praten.

Na de lunch was het voor iedereen te beslissen, wat te doen ?
Of meegaan met de rondleiding ? Of zelf een route kiezen door het park ? Of lekker op een terrasje genieten van de laatste "warme" herfst zon ?

Iedereen had het naar zijn zin. Sommigen maakten immers van deze dag een familiebijeenkomst binnen de familiereŁnie. Anderen ontmoetten vaak voor de eerste keer andere familieleden dan die binnen het eigen gezin. En dat op zo'n prachtige locatie met zulk mooi weer !2009


Klik op de afbeelding voor foto's reunie 2008